Nikko’daki son günümüzü Unesco Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan bölgeye ayırdık.
Nikko istasyonundan pasaportlarımızı alarak başladık güne.
Çok güzel bir anı olarak kalan bu defter içerisinde Unesco Dünya Mirası listedeki yerlerin haritası ve bu yerler hakkında bilgiler yer alıyor. Bu pasaportu satın aldıktan sonra gidilen yerlerin girişlerinde bilet olarak pasaportu gösteriyorsunuz, ilgili sayfadan bileti koparıyorlar ve içeri böylece kolayca girebiliyorsunuz.
Otelimize çok uzak olmadığı için yürüyerek ilk noktaya, Shinkyo Köprüsü’ne gittik. Burası minik bir tapınak ve köprüden oluşan bir alan. Shinkyo Köprüsü (神 橋, ¨Kutsal Köprü¨), Nikko’daki tapınak alanlarının girişinde ve Futarasan Tapınığı’na ait bölgede yer alıyor.
Köprü 1636 yılında inşa edilmiş. Tam kökenleri belirsiz olmakla birlikte 1973 yılına kadar halka açıkmış. 1990’ların sonları ve 2000’lerin başında detaylı yenilemeleri çalışmaları yapılmış ve ardından ziyaretçilerin, ücret karşılığında giriş ile köprünün sonuna kadar yürüyüp geri döndüğü bir alan olmuş.
Köprünün ön kısmında, diğer tapınaklarda vs ücretli olan dilek alanı burada ücretsizdi. Bu ritüeli de para dileklerimle gerçekleştirip ayrıldık. 🙂
Buranın ardından sırada; Nikko Tamozawa Imperial Villa Memorial Park (田 母 沢 御用 邸, Tamozawa Goyōtei). Kocaman bir park içerisinde kocamaan bir villa…
Geleneksel Edo ve erken modern Meiji Dönemi mimarisini birleştiren 106 odaya sahip bu villa yazlık bir konut olarak kullanılmış. Ancak 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bir süre ihmal edilmiş. Ardından ise 2000 yılında kapsamlı bir yenileme çalışmasına girişilmiş ve halkın ziyaretine açılmış.
Yapıyı gezerken enteresan mimarisi dikkat çekiyor. Villanın içi, Japon ve Batı tarzlarının ilginç bir karışımı şeklinde tasarlanmış. Çoğu zemin halı ile kaplı ve tavanlarda gösterişli avizelere rastlamak mümkün. Bununla birlikte, sürgülü kağıt kapılar ve tatami döşeme zeminler de bulunuyor…
Boyutları, ihtişamı, bahçesi… Her şeyiyle hala son derece etkileyici olmasına rağmen, şu anda orjinal alanının yalnızca üçte biri ziyaret edilebiliyor!
Koridorları, bahçesi derken ağzımız açık gezmeyi bitirdiğimiz İmparatorluk Villası’nın ardından bir Samuray evine gittik…
Devamı gelecek…