Japonya’da yiyeceklerin yanı sıra lezzetli ve şaşırtıcı içecekler de var. Süpermarketlerde, mini marketlerde her gün denenecek sayıdalar hem de!
Uzun yıllardır Japonya’da popülerliğini koruyan ve her zaman kolaylıkla bulabileceğiniz 10 popüler ve orjinal Japon içeceğine göz atın!
Not: Görseller link içeriyor. Eğer gelemeseniz de denemek isterseniz, göz atın! 🙂
1- Royal Milk Tea (Sütlü Çay)
Japonya’da oldukça sevilen sütlü çay, Asya’nın diğer bölgelerinde bulunan sütlü çaylardan da farklı. Sütlü çay tipik olarak çay yapraklarını sıcak suda demleyip, daha sonra yaprakları çıkararak ve bu sıcak çaya süt veya krema ekleyerek yapılır. Fakat Japon royal milk tea, süt ve çay birlikte kaynatılarak yapılır. Daha tatlı bir seçenek için şekerli versiyonları da bulunuyor.
2- Aloe Veralı İçecekler
Aloe veralı içecekler, aloe vera bitkisinin suyu ve posasıyla yapılıyor.
Aloe, anti-enflamatuar ve antiseptik özellikler dahil olmak üzere bir çok faydalı özelliğe sahiptir. Birçok lezzetli aloe vera içeceği çok fazla şeker içerdiğinden, en fazla yarar için şekersiz versiyonları bulmak gerekebilir.
3- Mugicha
Kavrulmuş arpa taneleri ile hazırlanan çay çeşidi. Kafeinsiz, hafif buğulu bir tada sahiptir. Özellikle yaz aylarında soğuk şekilde tüketmek oldukça yaygındır.
4- Melon Soda
Melon soda yani kavun soda; Japonya’nın en popüler alkolsüz içeceklerinden biri. Otomatlar ve kombinin yanı sıra, Japon aile restoranlarında bulunan içecek barlarının da vazgeçilmezidir. Neon yeşil bir renge sahip olan bu içecek, genelde dondurma ile servis edilir.
5- Ofukucha
Genellikle Yeni Yıl ve Setsubun (ay takvimine göre baharın başlangıcı) sırasında servis edilen Ofukucha, Kombu (deniz yosunu kelp) ve turşu erik ile karıştırılmış çaydır.
6- Ramune
Ramune muhtemelen benzersiz şişesi ve lezzeti ile en ünlü Japon içeceklerinden biridir. Tabii ki daha popüler lezzetler arasında meyveli, çilek, şeftali ve üzüm gibi meyveler vardır, ancak wasabi gibi çılgın lezzetleri de bulunuyor! Ya da, biber yağı ve kimchi!
1872’de üretilmeye başlanmış. Böylece aynı zamanda en eski Japon gazozlarından biri olmuş. Şişenin ucunda yer alan cam top onu benzersiz kılan şey. Şişeye açmak için bu topu aşağı doğru itmek gerekiyor. Japon çocuklar arasında okul sonrası serinlemek için eğlenceli bir yol. Hatta içecek bittikten sonra da bu topu şişenin dışına çıkarmanın yolunu arıyorlarmış. 🙂
7- Pocari Sweat
Pocari Sweat, terlerken kaybedilen tüm elektrolitleri ve besinleri geri yükleyen bir spor içeceği. Ayrıca grip döneminde de enerji kazanabilmek için tüketiliyor.
8- Calpis
Calpis 1919’da ilk kez üretilmiş. Moğol fermente at sütü içeceklerinden esinlenilmiş. Japonya’nın ilk laktik asit içeceğiydi. Bu içeceğin sade olanını tercih etseniz bile istediğiniz meyve ile karıştırarak afiyetle içebilirsiniz.
9- Kutu kahve
Teneke kutulu kahveler, 1970’lerin orijinal bir Japon buluşuymuş. Bu içecekleri marketlerin yanı sıra özellikle içecek otomatlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.
10- Yakult
Yakult, Japonya’nın en başarılı probiyotik içeceği. 1930’da icat edilmiş. Japon süpermarket ve marketlerinde; hatta diğer ülkelerin çoğundaki süpermarketlerde mevcut!