5000’den fazla canlı turuncul torii kapılarıyla örülmüş büyülü, görünüşte bitmeyen yollar… Japonya’daki en popüler tapınaklardan biri haline gelmesi ve diğerlerinden ayrışmasındaki en büyük neden.
Hikayenin öncesini okumak için;Tapınaklar, Kimonolar, Last Samurai ve Kyoto – 1
Tapınaklar, Kimonolar, Last Samurai ve Kyoto – 2
Tapınaklar, Kimonolar, Last Samurai ve Kyoto – 3
Tapınaklar, Kimonolar, Last Samurai ve Kyoto – 4
Kyoto'da Last Samurai Filminin Çekildiği Yere Gittik!
Bu torii kapıları, bireylerin ve şirketlerin bağışları ile yapılıyormuş. Ve her torii’nin üzerinde bağışçının adı ve bağış tarihi bulunuyor.
Bir torii kapısının maliyeti küçük bir kapı için 400.000yen civarındayken büyük bir kapı için 1milyon yen üzerine kadar çıkabiliyormuş…
8. yüzyılda pirinç tanrısı ve aşkına adanmış tapınak. İçeride onlarca tilki heykeli var. Hediyelik eşya mağazalarında da bolca bulunuyor. Buranın simgesi.
Tilki, tahıl gıdalarının tanrısı İnari’nin habercisi olarak kabul ediliyormuş. Tilkilerin ağızlarında görünen anahtar ise takıl ambarlarının anahtarları…
Bir kaç rotadan oluşan yoldan istediğinizi seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Çok kalabalık olduğu için biz kısa rotayı seçip geri dönmüştük.
Yol boyunca çeşitli mezarlıklar, minyatür tapınaklarla enteresan bir atmosferi var buranın…
Bir de uyarı levhaları bulunuyor. İlerilerde yabani maymun aileleri bulunuyor. Dikkatli olun ve çok ses yapmamaya çalışın diye!
Rotayı tamamladıktan sonra ise hediyelik eşya mağazaları ve sokak yemekleri ile dolu sokaklara doğru dalabilirsiniz. 🙂 ki bu sokak yemekleri tezgahlarında bolca kebapçı da var!