Japonya’ya gelmeyi planlıyorsunuz ama ne getireceğinizi, bavulunuzu bu kadar uzun yola nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsunuz?
Buraya taşınma sürecinde beni en çok zorlayan şey olmuştu bavul hazırlama. Çeşitli sezonları bulunuyor. Nasıl ceketler, kazaklar, tshirtler getirmeliyim… Ve bunları nasıl en basitte tutabilirim? Neyse ki her şeyimi taşımak için kıyafetlere ayrılmış sadece 2 bavul ile bu işi başarı ile tamamlayabilmiştim!
Japonya’da da Türkiye’de olduğu gibi 4 mevsim görülüyor. Bir de yağmur sezonları bulunuyor ek olarak. Tokyo ve çevresinde bu sezonlarda ne giymeli, ne taşımalı basit ve pratik noktalarda biraz anlatmak istedim. Faydalı olması dileğiyle 🙂
BAHAR; Mart – Nisan – Mayıs
Bahar aylarında Tokyo ve çevresi, ılıman ve ara ara yağışlı hava koşullarına sahiptir. Çiçek açan ağaçlarla birlikte Japonya seyahatlerinin de en fazla olduğu aylar aynı zamanda.
Bu nedenle kalabalık turist gruplarının yoğun olacağı dönem için hazırlanın!
Hafif ceketler, yağmurluk, hafif pantolon ve üstler uygun olacaktır. Hava durumlarında dalgalanmalar da oluyor. Bu sene Nisan başında gördüğümüz kar yağışına denk gelmeniz zor fakat ola ki rastlarsanız buradan da kolaylıkla alışverişinizi yapabilirsiniz.
Ayrıca çiçek açan ağaçlar nedeniyle alerji görülmesi de mümkün olduğundan maske edinmeyi unutmayın.
Sıcaklıklar 4°C ila 13°C (40°F ila 55°F) arasındadır.
Bahar ayları ardından yağmur sezonu başlar. Kanto bölgesinde bu sezon Haziran başına doğru başlayıp temmuz sonuna kadar devam eder. Bu süreçte hem sıcak hem soğuk günler görülebiliyor. Atmosfer basıncındaki düşüş nedeniyle baş ağrıları, eklem ağrıları olabiliyor. Bu durumlara karşı hassasiyetiniz varsa yanınızda ilaç taşımak faydalı olacaktır. Hava sıcakken yağmur görülebildiği için şemsiyenizi alıp kıyafetinizi hafif tutmak iyi bir çözüm olacaktır.
YAZ; Haziran – Temmuz – Ağustos
Yaz aylarında turizm daha azalır. Hava inanılmaz sıcakken bir de yoğun nem ile iyice zorlaşabilir. Yaz aylarında Japonya’yı ziyaret edecekseniz serin tutacak kıyafetler taşımanız faydalı olacaktır. Hafif bluzlar, güneş şapkaları…
Sıcaklıklar ortalama 18°C ila 27°C (65°F ila 80°F) arasındadır.
SONBAHAR; Eylül – Ekim – Kasım
Son bahar aslında tayfunların da mevsimi. Fırtına olmayan zamanlar hava durumu öngörülemez olsa da genelde hafif serinliği ile birlikte keyifli bir mevsim.
Bu mevsimde ziyaret edecekseniz yaz ve kış ortası gibi düşünerek rahat pantolon, etekler ve hafif bluzların yanı sıra, biraz olsun sıcak tutabilecek yağmurluk da getirmenizde fayda olacaktır.
Sıcaklıklar ortalama 13°C ila 18°C (55°F ila 65°F) arasındadır.
KIŞ – Aralık – Ocak – Şubat
Kış mevsimleri karlı ve güzel manzaralara ev sahipliği yapan bir mevsim buralarda. Hava her ne kadar soğuk ve karlı olsa da yerler çamursuz, temiz kalıyor. Günler oldukça serin geçtiği için sizi sıcak tutacak kıyafetler, montlar getirmeyi unutmayın. Ayrıca ihtiyaç duyarsanız eldiven, şapka almaktan da kaçınmayın… Ayrıca buraya geldiğinizde kıyafet katmanlarını artırmak isterseniz Uniqlo mağazalarında termal tshirtlerden edinebilirsiniz. Gerçekten sıcak tutan şahane bir şey…
Sıcaklıklar -4°C ila 2°C (25°F ila 35°F) arasındadır.
BAVULUNUZDA MUTLAKA OLMASI GEREKEN 3 ŞEY;
- Japonya’da prizler Türkiye’dekinden farklı olduğu için bir priz dönüştürücü almanızda fayda olacaktır. Fakat burada da 100 yen mağazalarında bulabilirsiniz.
- Şehirleri gezerken büyük çantalardan olabildiğince uzak durun. Trenlerde ve kalabalık yollarda işinizi zorlaştıracaktır. Minik ve her şeyi içerisine koyabileceğiniz çantalar taşımak daha kolay…
- Sabahtan gecelere kadar gezebileceğiniz yerlerden bahsediyoruz. Dolayısıyla taşınabilir şarj aletlerinizi her daim hazır bulundurun! Kafelerde priz bulabilmek biraz zor olabiliyor.
JAPONYA’YA GELİRKEN BIRAKABİLECEKLERİNİZ;
- Özellikle ağır kitaplarınızı getirmemeye çalışın. Her yeri gezip keşfederken pek vaktiniz olmayacak. Trenlerde de dışarı bakarken bulacaksınız kendinizi muhtemelen. Dolayısıyla Kindle gibi daha kullanışlı seçenekleri düşünebilirsiniz.
- Elektronik eşya getirmeyin. Unutmayın, Japonya elektronik eşya cenneti. Getireceğiniz çoğu elektronik alet ülkedeki akım farkı nedeniyle sizi uğraştırabilir. Minik bir şarj işlemi saatler sürebilir…
- Çok miktarda nakit para getirmeyin. Kolay ulaşılabilir ATM’lerden Türkiye hesabınızı kullanarak Japon yeni olarak nakit para çekebilirsiniz.
- Gezi kitaplarına çok heves etmeyin. 🙂 Söz konusu Japonya olduğunda kitap size yeterli rehberliği muhtemelen sunamayacaktır. Telefonlarınızı kullanarak her şeyi rahatlıkla çözebilirsiniz.